Vintercykeltøj til damer – Hold varmen på mtb

Vintercykeltøj til skal holde dig tør, varm og det skal være rart at have på, når du kører i skoven. Når du skal købe cykeltøj til vinter, bør du tænke ‘lag på lag’, så du kan regulere kulde og varme. I denne artikel ser vi på vintercykeltøj til damer, som egner sig til mtb.
Billede: gripgrab.com

Vintercykeltøj – lap på lag

Når du skal sammensætte det optimale cykeltøj til vinterperioden, så er flere tyndere lag klart at foretrække frem for få tykke. Det skyldes, at du med flere lag kan regulere din beklædning, når det bliver for varmt. Det kan du ikke, hvis du kører rundt med en tyk jakke udenpå en tynd trøje.

Et godt eksempel på flere lag – til især vinterperioden – kan være: En kortærmet svedundertrøje inderst, en langærmet cykeltrøje udenpå og en cykeljakke yderst. Men det vil ofte være optimalt at have 2-3 lag på, som hver har en funktion. Hvordan du afhænger at sammensætte dine lag afhænger af årstiden og temperaturen. Er det efterår, kan du eksempelvis nøjes med 2 lag i modsætning til vinterperioden, hvor 3 vil være mere passende.

Inderste lag: Kortærmet svedundertrøje

Som inderste lag på overkroppen kan en svedundertrøje anbefales, da de er speciallavet af materialer, som leder sved væk fra kroppen. Det inderste lag vil hjælpe med at holde dig tør og varm og transportere sved væk fra kroppen.

Untitled Document Untitled Document

Læs også artiklen: “svedundertrøjer til damer” på cykelmotion-online.dk

Midterlaget: Langærmet cykeltrøje

Herefter kan du benytte et isolerende lag som f.eks. en langærmet trøje af uld eller fleece, hvis gerne vil sikre dig, at du kan holde varmen.  Det er vigtigt at de er åndbar eller har ventilation på ryggen, så du kan komme af med varmen. Så du på den måde undgår at blive klam og fugtig.

Yderste lag : Cykeljakke eller wind breaker

Yderst anbefales en cykeljakke eller wind breaker, som kan beskytte dig mod kulde og vind. Jakken skal gerne beskytte dig for vinden de udsatte steder som front, arme og skuldre, ligesom der gerne må være gode ventilationsmuligheder i ryggen, under armen og lignende steder.

Untitled Document Untitled Document

Læs også artiklen: Vintercykeljakker til damer – Se hvad du skal gå efter

Ved alle lagene anbefales det at vælge noget tøj, som er komfortabelt og lavet i god kvalitet. Får du noget godt vintertøj, vil du kunne bruge det i mange år i træk.

Hold varmen om hoved, hals, fingre og tæer

Vintercykeltøj til mtb handler ikke kun om at holde overkroppen varm. Det er desværre ofte hoved, hals, hænder og fødder, som du kommer til at fryse først.

Til hovedet kan en hjelmhue eller et pandebånd anbefales. Du kan også bruge en full face elefanthue, som er optimal, hvis det er rigtigt koldt. Halsen kan nemt blive kold, når du cykler. Her kan du bruge en halsedisse.

Untitled Document Untitled Document

Hold hænderne varme på cykelturen

Et par gode handsker kan hurtigt blive en uundværlig ven i vinterperioden. Det kan anbefales at vælge handsker med 3 fingre, som giver god bevægelighed, så du kan skifte gear samtidig med, at du kan holde varmen. Gå efter en model som har gelpuder, da de bedre absorberer stød og øger komforten. Hvis du vælger en større størrelse, er der plads til et par tynde fingervanter indeni. Det kan blive nødvendigt, når graderne når langt under nul.

Se flere vinterhandsker til mtb på cykelmotion-online.dk

Vinter skoovertræk til dine mountainbikesko

Kode tæer kan sætte en stopper for selv den bedste tur i den hvide vinterskov. Brug enten vinterstøvler eller tykke skoovertræk som er udviklet til de lave temperaturer, så dine fødder kan holde sig varme og tørre under hele turen. Danske GripGrab er bl.a. eksperter i at udvikle skoovertræk til de danske vejrforhold, og lykkes rigtigt godt med at lave nogen, som både er vandafvisende, isolerende og holdbare.

Du kan godt køre med tykke strømper og skoovertræk hen over vinteren, men når sneen og minusgraderne tager til, investerer mange i et par gode vinterstøvler, så du kan holde varmen og samtidig bevæge tæerne og få støtte omkring fod og ankel.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Læs også artiklen: Skovertræk til racercykel og mtb på cykelmotion-online.dk

Vintercykelbukser: Hold underkroppen varm

Til benene kan et par vintercykelbukser anbefales som den nemme og varme løsning. Bemærk, at bukserne gerne må have et vind- og vandafvisende lag i fronten, så du kan holde kulde og fugten ude. Bukserne bør være forret med fleece på indersiden, og check om der er silikone-kant eller stropper nede ved fødderne, så de ikke kravler op. Desuden bør der være lynlås i bunden, så de er nemme at tage af og på.

Bukserne skal sidde stramt, og de forskellige modeller findes med og uden pude. En del kvinder vælger at have deres almindelige korte cykelbukser på indenunder, fordi det giver den bedste komfort, og vælger derfor lange cykelbukser uden pude. Det er desuden også muligt at få cykelbukser med og uden seler, og det er ofte et temperamentsspørgsmål, hvad man er til.

Mange vælger bukser med seler, da bukserne slutter bedre rundt om livet og holder kulden ude, ligesom de gør, at bukserne sidder bedre og yder støtte om ryg og liv.

Untitled Document Untitled Document
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

 

 

 

Comments are closed.