Guide: Find det rigtige geardrop til mtb

Geardrop, drop out eller gearøje. Den lille tingest der forbinder din bagskifter med din cykelramme har mange navne. Her finder du tips til at finde et nyt geardrop til mtb.

Hvad er et geardrop?

Gear drop er den lille krogformet tingest der forbinder din mtbs bagstræbere og bagskifteren. Det sidder monteret med et par små skruer. Et geardrop skal beskytte din cykel i tilfælde af uheld, hvor din bagskifter bliver ramt.

Hvorfor sidder bagskifteren så ikke bare direkte på rammen? Nej, for geardroppet er udviklet til at knække eller bøje, og designet til at gå i stykker, så det ikke er rammen, der bliver beskadiget eller knækker.

Leder du efter et geardrop til en racercykel? Se her

Billede af geardrop til mtb

Et geardrop er den lille tingest, der forbinder rammen med bagskifteren. Her set indefra og udefra.

Prisen på et geardrop ligger i omegnen 170 – 300 kroner. Man skulle tro, at et geardrop er standard på alle cykler. Det er jo trods alt den samme lille opgave, det skal løse. Men nej. Geardrops er faktisk meget forskellige og ikke desto mindre er cykelproducenterne meget dårlige til at oplyse, hvilke geardrop, der passer til hvilken cykel.

Det efterlader dig med lidt af et detektivarbejde. For at gøre det nemmere at finde et geardrop til din mtb, har vi skrevet denne artikel med tips til at finde det rigtige geardrop til din mtb.

Sådan finder du et nyt geardrop til mtb

Den bedste måde at finde et nyt geardrop på er at tage udgangspunkt i dit nuværende geardrop. Du skal bruge det til at sammenligne og finde ud af, hvilket geardrop, der passer til din mtb.

Sådan gør du:

  • Afmontér dit geardrop fra din mtb (Så er det nemmere)
  • Find dit geardrop blandt disse cykelmærker i oversigten her
  • Scroll ned gennem de forskellige geardrop og sammenlign med det, du har i hånden
  • Find det der ligner, download og print den vedhæftede PDF (størrelse 1:1) i beskrivelsen
  • Læg dit gamle geardrop på den printede tegning og du kan nu se om de er 100% identiske
  • Bestil det pågældende geardrop. Du har 365 dages returret og prisgaranti

Hvordan ved jeg, at geardroppet er gået i stykker?

Er du væltet på mtb, eller er din bagskifter kørt mod noget, er du ikke i tvivl om dit geardrop er beskadiget. Enten hænger din bagskifter eller også vil du mærke det på gearskiftet. Check først om geardroppet er bøjet eller om skruerne er løse. Det kan sagtens forekomme.

 

 

Comments are closed.