Pigdæk til mtb – Bliv klogere på pigdæk

Ønsker du et godt greb om vejen eller skovbunden, kan det være en idé at montere pigdæk på din mtb. Pigdæk er skridsikre cykeldæk, og de fås både til mountainbikes og almindelige bycykler.  I denne artikel kan du blive klogere på pigdæk.

Vi ser på:

Pigdæk fås i samme størrelse som almindelige cykeldæk. Det der kendetegner pigdækket er dækkets bredde, slidbanen og piggene, som er lavet af metal og udformet, så de griber fast i underlaget og giver dig bedre vejgreb og kontrol over cyklen, når du skal bremse og dreje. Vær opmærksom på, at pigdæk er en del tungere end almindelige cykeldæk.

Når du skal finde ud af hvilken størrelse, du skal have, skal du se på siden af dit nuværende dæk. Her står eksempelvis 700x23c.


Du kan køre med pigdæk i både sne, på is og på det frosne single track i skoven. Se videoen her fra Schwalbe om deres pigdæk til mtb.

Hvornår skal man køre med pigdæk?

Pigdæk til cyklen er en rigtig god idé, når der ligger is på cykelstien eller hårdtpakket sne på sporet i skoven eller på stien. Pigdæk er til dig som cykler i snebelagte og isglatte underlag, og som har brug for at komme frem i terrænet og have kontrol over din mtb.

Hvad koster pigdæk?

Pigdæk kan koste fra 250 til 700 kroner.  Der findes flere forskellige producenter. Gå ex. efter Schwalbe og Continental.

Dækkets holdbarhed

Pigdæk har lang levetid. De er lavet af en stærk gummiblanding og punkteringsbeskyttelsen er i top. Er du uheldig at have mistet nogle pigge eller trænger dine pigge til fornyelse, så kan du købe nye og skifte dem vha. et særligt monteringsværktøj.

Nogle dækproducenter anbefaler, at dækket køres til, så piggene sider ordentligt fast i dækket. Læs hvad det kræves af det pigdæk, du vælger. Du kan sagtens køre med pigdæk på asfalt, hvor der ikke ligger sne eller is, men du vil opleve at dækkene støjer mere end normale dæk til mtb.

Blik klogere på mountainbike dæk i denne artikel

 

 

Comments are closed.