Kør med latexslange på din mtb

Der findes overordnet 2 forskellige slags cykelslanger til mountainbikedæk. Den klassiske butylslange og latexslangen, som roses for sine gode egenskaber. I denne artikel kan du blive lidt klogere på latexslanger til mtb.

Det der gør latexslangen interessant for dig som mountainbiker er 3 ting:

  • Holdbarhed
  • Vægt
  • Komfort

Et let cykelslange med gode egenskaber

Latexslangen er, som navnet antyder, lavet af gummimaterialet latex, som er et elastisk og slidstærkt materiale. Som materiale til cykelslange har latex en del gode egenskaber. Først og fremmest er det let i vægt og så er der mindre friktion mellem dækket og slangen.  Komfort og “blødere” kørsel er nogle af de egenskaber, som fremhæves blandt mountainbikere, når man taler om latexslanger. Grundlæggende kan man sige om slangen, at den er i stand til at absorbere stød og kan give en bedre føling med underlaget.

Den bløde gummi gør også latexslangen bedre til at modstå punkteringer og såkaldte “snakebites”. Et snakebite er betegnelsen for, når dækket og slangen kommer i klemme mellem dæk og fælg og bliver nappet. Det kan ske, når du kører over en rod eller større sten på sporet.

Køb og montering af latexslange

Latexslanger findes mange steder på nettet, og du kan ofte spare penge ved at købe flere af gangen. Når du køber en latexslange, er den så elastisk, at der står opgivet, at den passer til både 26, 27,5 og 29 tommer på indpakningen. Det betyder, at du kan køre med slangen til alle 3 hjulstørrelser.

Det er ikke noget problem at montere en latexslange, men det er en god idé at være lidt mere omhyggelig og bruge talkum, da slangens gummimateriale jo er tyndt.

En ulempe ved latexslangerne er, at luften siver ud af dem, så du skal forvente at skulle pumpe dit dæk oftere, når du bruger latexslange.

Comments are closed.