Cykelrygsæk til mtb – en hurtig guide

En rygsæk er klart den bedste måde at opbevare dine ting på, når du cykler mtb. Skal du investere i en rygsæk til cykling, er det vigtigt, at du finder en som er komfortabel, har god plads og som er nem at have med i skoven.  Her finder du et par gode råd til cykelrygsække til mtb.

Cykelrygsæk – derfor er den smart

Når du skal ud på en længere cykeltur med både vand, mobiltelefon, nøgler, pung og lign. er cykelrygsæk en fantastisk og praktisk løsning. En god cykelrygsæk kan også opgradere andre aspekter af din cykeloplevelse, så den bliver en mindre last og i stedet en større hjælp.

Med en cykelrygsæk undgår du at transportere dine ting i lommerne på dit cykeltøj. Rygsækken fås med mange funktioner: Drikke-reservoir, så du undgår flasker på cyklen, funktionelle lommer til mobiltelefon, værktøj, ekstra slange, kreditkort, regnslag og så har nogle rygsække indbygget rygskjold, som er velegnet til dig der sætter sikkerheden højt.

Billede af rygsækken Chase fra Camelbak

Camelbak Chase rygsækken er velegnet til dig, som ønsker en rygsæk der sidder godt og som har masser af lommer, god fornuftig plads og et stort vandreservoir. Der er stort set lommer til alt.

Drikkerygsæk med reservoir – en nem måde at få vand på

Mange rygsække til cykling har indbygget vandreservoir med en drikkeblære af gummi og en drikkeslange med en drikkeventil. Så har du hænderne fri, og kan drikke når du kører. Disse drikkeblærer fås med forskellig volumen, så du kan opbevare 2-3 liter vand i rygsækken. Det er altså en nem måde at have vand med til hele turen – især på de lange cykelture.

Untitled Document Untitled Document

Læs også: Drikkerygsække – Bedste til mtb og tourcykling hos cykelmotion-online.dk

Cykelrygsæk med rygskjold

 

Billede af Evoc FR Enduro Blackline rygsaek

Rygskjold, ventilation i ryggen, gode opbevaringsmuligheder og drikke reservoir med Evoc FR Enduro Blackline rygsæk.

En del cykelrygsække kombinerer vandreservoir med et rygskjold. Det er smart – især til dig som vil udfordre terrænnet eller som bare vægter sikkerhed, som vil have nem adgang til vand på de længere ture. Rygskjoldet er som regel indbygget sammen med et ventilationssystem, så du ikke sveder til på ryggen. Rygskjoldet er stødabsorberende og giver din ryg den nødvendige komfort og beskyttelse.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Untitled Document Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvad skal du gå efter?

Komfort og stabilitet

Når du skal investere i en cykelrygsæk, så koster kvalitet penge. Der findes mange mærker, og indenfor mtb er Evoc og Camelbak meget toneangivende.

Komforten er det absolut vigtigste. Rygsækken skal være rar at have på, og den må ikke være en hindring, som forstyrrer din tur i skoven. Sørg for at rygsækken har gode ergonomiske skulderstropper, som kan indstilles, så du får fordelt trykket på en måde, som skaber god balance.

Se en masse cykelrygsække til mtb hos cykelpartner.dk

Derudover er det nyttigt med en rygsæk, hvor du kan indstille så mange stropper som mugligt selv, så den passer bedst muligt til netop din krop. Det giver dig de bedste muligheder for at bevæge dig uden rygsækken hopper eller glider rundt. Nogle fortrækker et stabilitetsbælte, som du kan spænde omkring maven (Findes ofte på de lidt større rygsække), og som  giver stabilitet under kørsel på det bumpede spor.

God komfort handler også om åndbarhed. Det er en god ide at købe en rygsæk, som har gode ventilationsmuligheder gennem ryggen og skulderstropperne. Så undgår du, at rygsækken ikke sidder klistret op ad din ryg.

Plads og funktioner

Køb ikke cykelrygsækken for lille – dvs. med for lidt plads. Find ud af dit behov og vær klar over, at det kan oftest været rarest med en let rygsæk, så du ikke cykler med unødig vægt. Derudover bør rygsækken have forskellige rum, så du kan dele din oppakning op og komme til det, som er vigtigst på turen: Mobiltelefon, gel eller lign. Lommer foran på mavebæltet eller skulder stropper er ofte ideelt til den slags.

Comments are closed.