Mtb sko til flats – alle fordelene

Kører du med flats pedaler – og hvorfor bør du investere i et par flats-sko og ikke bruge dine gamle løbesko? I denne artikel ser vi på alle fordelene ved at køre med mtb-sko, som er udviklet specielt til flats-pedaler.

Flats-skoen er – sammenlignet med den regulære kondisko – meget stivere – både i skoens udformning, og hvad sålen angår. Selve skoen ligner en sneaker – eller skatesko.

Overdelen af flats-skoen er består ofte af syntetisk materiale samt læder / skind som skal sikre bedre varmeregulering og beskyttelse om foden.  Mange sko har en ekstra beskyttelse om tæerne ligesom hælkappens krave rundt om ankelen er styrket, så du er beskyttet mod slidskader ind mod anklen. Man gør meget ud af at skoene ikke skal absorbere mindre vand og tørre hurtigt.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Se flere mtb sko til flats hos cykelpartner.dk

Hvorfor ikke bare bruge sine kondisko? Det er skam ikke umuligt at bruge løbe sko eller et par sneakers. Men fordelen ved mtb sko er bl.a. at bunden og sålen på flats-skoen er lavet af kraftigt gummi, som giver dig et godt greb om pedalerne og jorden, når du har kontakt med skovbunden. Flast-pedalerne vil med tiden ødelægge sålerne på dine sko.

Derudover er mtb skoen meget stivere og den ekstra forstærkning omkring tæer og hæl sikrer en stivere sko og beskytter din fod. Kort sagt løbeskoen er designet til løb og mtb skoen er designet til at yde det bedste i samspil med dine flats-pedaler.

Skoen til flats kan fås med snørebånd, velcro, en kombination eller en form for quick closure. I modsætning til en regulær cykelsko med klamper, kan du bare gå rundt i dine cykelsko og i teorien bruge dem som hverdagssko, hvis du vil. De ser jo fede ud.

Er du den type mountainbiker, der kan lide at køre aggressivt og hoppe, er du ekstra udsat og vil altid gerne have den fulde kontrol, og samtidig beskytte dine fødder bedst muligt. Den stive sko og sålen er sørger for den bedste kraftoverførsel i trådet, så du får mest ud af den energi, du putter i pedalerne.

Alle typer sko, kan bruges til alle typer mountainbike, men vælg en sko, som passer til dine behov, så får du den bedste performance og oplevelse.

Inspiration: Mtb sko til flats-pedaler

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Untitled Document
Untitled Document Untitled Document

 

 

Billede af sko fra Five ten

Se mere end 30 mountainbikesko fra Five Ten hos Wiggle.dk

 

 

 

 

Comments are closed.