Mtb handsker – En hurtig guide til at vælge de bedste

Handsker er en uundværlig del af beklædningen som mountainbiker. Handskerne yder støtte og komfort for dine hænder og håndflader. De beskytter dine fingre og hænder og så er de altid gavmilde, når du skal tørre sved af ansigtet. 

Lad det være sagt: Handsker med lange fingre fungerer bare bedst i skoven. I skoven kommer din hænder naturligt mere i berøring med grene, buske og underlaget.

Leder du efter vinterhandsker til mtb? Se her

Når du skal købe nye mtb handsker

Det vigtigste ved mtb handsker er, at de skal kunne dæmpe stød og slag, og beskytte dine hænder, hvis du skulle være uheldig at vælte.  Slidstærke handsker med gelpuder er svaret.

Cykelhandsker mtb

Gelpuder

De bløde puder på håndfladen er med til at forhindre, at du får ømme hænder, når du har cyklet et par timer. Gelpuderne skal være af god kvalitet, så de ikke føles flade efter en time på cyklen. Læg mærke til om gelpuderne er placeret ergonomisk korrekt, så de kan give dine hænder den bedste støtte.

Materiale, pasform og kvalitet

Handskens håndflade skal være lavet af noget slidstærkt materiale – gerne skind, læder eller lign. Det giver et godt greb og så holder handskerne længere.  Når du skal købe mtb handsker, skal du også være opmærksom på, at du skal kunne håndtere din mobiltelefon med handskerne på: Foretage opkald, skrive sms´er og tage billeder m.m. De fleste handsker tager højde for det, men check lige alligevel.

Pasformen er vigtig. handskerne skal sidde godt og levere god støtte. Hånden må ikke glide rundt inde i handsken, for så opnår du ikke den optimale føling om styret på din mtb.

Se størrelsesguide lidt længere nede på siden i artiklen her

Kvaliteten i cykelhandsker kommer også til udtryk i materialet og syningerne, som er der hvor handskerne først sætter ud og begynder at falde fra hinanden. Vær også opmærksom på, at velcroen på handskerne er af ordentlig kvalitet. Et par billige handsker bliver gerne skæve og går op i syningerne efter nogle gane i vaskemaskinen. På håndryggen bør handskerne være forsynet med stof eller materiale, så hænderne kan ånde. Det må også gerne være sådan, at du kan holde varmen med handskerne.

Læs også artiklen ‘Mtb handsker til dame – sommer, efterår og vinter’

Inspiration:  Mtb handsker

Mtb handsker fra GripGrab appellerer både til den krævende cyklist, den professionelle men også til begynderen, der ønsker god kvalitet. Det er GripGraps intention at være førende indenfor bl.a. handsker til mtb, hvorfor de kun bruger de bedste materialer.

Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document

Hvor kan du købe cykelhandsker til mtb på nettet?

Cykelpartner Cykelhandsker til mtb fra bl.a. GripGrab
Wiggle Over 50 mtb handsker fra alle de kendte mærker

Størrelse på mtb handsker: Hvad passer til dig

handsker mtbLangt de fleste cykelhandsker fås i størrelserne extra-small, small, medium, large, XL og ofte XXL. På illustrationen til højre angiver rød håndens længde, mens grøn er håndens omkreds. Find din størrelse i centimeter herunder.

Når du har størrelsen, kan du med fordel købe online og spare penge.

Str. XS/7 S/8 M/9 L/10 XL/11
Omk. 15,2 17,8 20,3 22,9 25,9
Lægn. 16,0 17,0 18,3 19,3 20,3

Comments are closed.