Mtb handsker til dame til sommer, efterår og vinter

Leder du efter mtb handsker til dame? I denne artikel kan du få et hurtigt overblik over – samt inspiration til – mountainbike handsker til dame til sommer, efterår og vinter.

Ser man indledningsvis på cykelhandskers funktion, materiale og design er der ikke den store forskel på handsker til mænd og kvinder. Det sagt, er mtb handsker til dame udviklet til kvindens ergonomi og med det formål at give dig som kvinde komfort og optimal kontrol over din mountainbike.

Cykelhandsker til mtb: Komfort og sikkerhed

Gode cykelhandsker til mountainbike er uundværlige. Handskerne spiller en vigtig rolle, når det kommer til komfort og sikkerhed på sporet.

Langt de fleste vælger mtb handsker med lange fingre, og selvfølgelig er det helt legalt at køre mtb med de korte cykelhandsker – det er bare ikke dem, denne artikel handler om.

Komforten ligger handskens evne til at absorbere stød og rystelser fra styret, som forekommer langt hyppigere på mountainbike end racercykel. Målet må derfor være at købe et par mtb handsker med god polstring og gode gel-puder i håndfladerne.

Når det kommer til sikkerhed er skal handskerne kunne beskytte dine hænder mod svirpende grene og hvis du skulle være så uheldig at vælte. Mountainbike kræver et godt greb og kontrol over styret.

Håndflader lavet af et slidstærkt materiale – gerne skind eller kunstlæder er at foretrække. Det giver et godt greb og forlænger handskens levetid.

Læs også artiklen: Guide: Cykelhandsker til dame til landevej

Flere modeller kommer med smarte funktioner, men de bedste af dem alle er handsker med et silikonelag, der giver ekstra godt greb om bremsegrebene samt det lille lag på fingerspidserne, som gør det nemt at håndtere din mobiltelefon, skrive sms´er og tage billeder – uden at skulle tage handskerne af. Det er smart.

Sommer-, overgangs- og vinterhandsker

Du har nok allerede bemærket, at mtb handsker opdeles i sommer, overgangshandske og vinterhandsker. Opdelingen er godt tænkt i forhold til det danske vejr.

Mange springer overgangshandsken over – men den kan godt blive nødvendig, da sommerhandsken ikke er tilstrækkelig i efteråret og vinterhandsken kan være meget varm på en februardag med 6 grader.

Overgangshandsken er desuden oftest ikke bare lun, men også vandtæt, så den kommer på alle måder til sin ret. Den er en investering værd, hvis du køre mtb året rundt.

Billede af mtb sommer- og vinterhandske til dame

Sommerhandsken til venstre og vinterhandsken til højre. Danske GripGrab udvikler mtb handsker til både sommer og vinter, og de lykkes egentlig rigtigt godt med at overføre de vigtige funktioner i deres handsker i alle deres mtbhandsker.

Her skal især nævnes deres gelpude-teknologi: Doctor Gel, den gode polstring og silikone-deltajerne på fingerspidserne og fingrene.

Find den rigtige størrelse

handsker mtb

Handsker der er for løse eller for stramme, kan skabe alt fra irritation, gener og vabler, sovende fingre og oftest et mindre sikkert greb om styret. Find den rigtige størrelse i tabellen her.

Str. XS/7 S/8 M/9 L/10 XL/11
Omk. (Grøn) 15,2 17,8 20,3 22,9 25,9
Læng. (Rød) 16,0 17,0 18,3 19,3 20,3

Inspiration: Mtb handsker til dame

Sommerhandsker

Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document

Se flere dame mtb handsker med lange fingre hos wiggle.dk

Overgangshandsker

Untitled Document Untitled Document

Vinterhandsker

Untitled Document Untitled Document

Læs mere om mtb handsker til vinter i artiklen hos cykelmotion-online.dk

 

 

Comments are closed.