4 af de bedste mountainbikedæk til efterår og vinter

Mountainbike i efterår- og vinterperioden kan være en blandet oplevelse med mudder, sjap, sne og glatte spor i skoven. Det stiller høje krav til dine mountainbike dæk. I denne artikel skal vi se på nogle dæk, som passer til årstiden og de danske forhold.

Mountainbikens dæk er den del af cyklen, du kan optimere på, hvis du også vil køre godt efterårs- og vinterperioden. En del skifter mellem ‘sommer- og vinterdæk’ til mtb’en – ganske som vi kender det på bilen. Men der er også dem, som ikke har lyst eller råd, og her kan det være en idé at finde et godt allround-dæk. Sådan et dæk kan eks. være Schwalbes Racing Ralph og Nobby nic.

Mountainbike dæk til efterår

Efteråret betyder regn, og regn betyder mudrede spor, store vandpytter og blotlagte skovrødder. Noget som får mange til at søge ud på de bredere skovstier med stabilt underlag. Til efterårsperioden bør du finde et dæk, som kan håndtere mudder godt. Et bud kan være Schwalbes Nobby nic. eller Continentals Mountain King 2, Som også er et godt vinterdæk.

Mountainbike dæk til vinter

Et mountainbike dæk til vinter stiller krav til godt greb om skovbunden og evnen til både at håndtere mudder, sjap og til tider sne og glat underlag.  Et bud kan være at kombinere Schwalbes Magic Mary foran og dækket Schwalbes Hans Dampf bagtil. Et bud kunne også være Continentals Mountain King 2. Alle tre  dæk bliver rost for at håndtere mudder rigtigt godt.

Mountainbike dæk: Et par tips

Er du i tvivl om, hvilket dæk der passer til din cykel?
Et cykelhjuls størrelse opgives som et mål af hjulets diameter i tommer (Eks. 26” eller 29”). Er dit hjul 29”, skal du vælge et dæk i denne størrelse. Dækkets størrelse er angivet på siden af hjulet. 

Læs også artiklen ‘Brede mtb dæk – fordele og ulemper”

Dækkets bredde
Det brede dæk egner sig til ujævne underlag og herunder sten og rødder. Dæktrykket er lavere, hvilket gør dækket stabilt og nemmere at kontrollere, ligesom komforten og kontakten til underlaget øges. Bredden på dæk og formål kan generelt angives således:

  • Almindelig mountainbike anvender en bredde mellem 1,9” – 2,5”.
  • Mountainbike til marathon og langdistance: Bredde mellem 1,9” – 2,1”

Du kan også læse denne guide til at vælge mountainbikedæk

Comments are closed.