Mtb hjelme til damer

Sikkerheden skal være i top, når du kører i skoven. Mtb hjelme til damer fås i forskellige modeller og pris, og i denne artikel giver vi dig et par tips til hvilke hjelme, du kan gå efter, og hvor du finder dem på nettet.
Billede: abus.com

Mtb hjelm til damer

Cykelhjelme til damer er udviklet, så de tager højde for kvinders hovedform som er lidt smallere sammenlignet med mandens, og så er damehjelmen ofte også designet, så du kan sætte dit hår op i en hestehale, uden at det forringer hjelmens funktioner og egenskaber. Det sagt, så er mange hjelme unisex dvs. de passer til både mænd og kvinder.

En mtb hjelm er udviklet til cykling i skoven og terrænet. Den er lidt kraftigere bygget og en del modeller yder mere beskyttelse bag om om hovedet i modsætning til landevejshjelmen.  Du kan ofte kende mtb hjelmen på den  justerbare og aftagelig skygge, de store huller til ventilation, og så er der masser af farver, du kan vælge mellem.

Sådan finder du størrelsen på din hjelm
  1. Find et målebånd
  2. Mål hele vejen rundt om hovedet lidt over ørerne og ca. 2-3 cm over øjenbrynene.
  3. Nu har du din størrelse, og kan vælg den cykelhjelm, som passer dig.Nogle hjelmstørrelser er ikke opgivet i centimeter. Brug disse til at finde den rigtige. Ekstra small (47 – 51 cm.), Small (51 – 55 cm.), Medium (55 – 59 cm.), Large (59 – 63 cm.) og Ekstra large (61 – 65 cm.)

Hvad skal du gå efter?

Pasform, komfort og sikkerhed

Cykelhjelmen skal være rar at have på. Hjelmens ”inderhjelm” skal kunne justeres i omkredsen og gerne i højden. Det gøres oftest i med et nakkespænde bag på hjelmen, som kan drejes og justeres. Husk at den hjelm du vælger skal være EU-godkendt.

Puderne (polstringen) i hjelmen skal give komfort og god pasform, og de skal være af god kvalitet, så de ikke falder ud eller går i opløsning efter nogen tids svedpåvirkning. Det ses desværre hos de billigere hjelme. I en del kan du tage polstringen ud og vaske den. Hvis du er typen der sveder meget, når du cykler, kan du med fordel investere i en hjelmhue eller et pandebånd. Husk at vælge en hjelm, hvor der er plads til en hue.

Mtb hjelme med MIPS

Logo - MIPS hjelme til mountainbikeDu har sikkert bemærket, at mange hjelme kommer med mærket MIPS, som står for ”Multi directional impact protection system”. På jysk betyder det, at hjelmens inderkonstruktion er en bevægelig skal, der er konstrueret så den beskytter dit hoved mod stød fra alle sider, hvilket især skal mindske risikoen for hjernerystelse.  Læs mere om MIPS og se forskellige mtb hjelme hos Cykelmotion Online

Hvor kan du købe mtb hjelm til damer på nettet?

Cykelpartner Mountainbikehjelme fra Lazer, Giro, ABUS og Met
Cykelexperten Mtb Hjelme til damer fra ABUS, Scott m.fl.
Hjelme fra ABUS, Scott, Bell, Limar m.m.

 

Hjelmen skal sidde korrekt for at yde den optimale beskyttelse

Hagespændet er også vigtigt for cykelhjelmen skal sidde ordentligt. Rem-systemet kan være lidt forskelligt fra mærke til mærke, men det handler blot om, at du kan justere det, så det passer til dig og at hjelmen sidder stramt, så hjelmen ikke falder tilbage i nakken og de to remme i hver side kan samles lige under ørerne – ikke nede ved hagen. Læs mere om sikkerhed og hvordan cykelhjelmen skal sidde på trafiksikker.dk

Kører du uden hjelmhue, kan cykelhjelmen med tiden komme til at lugte. Du kan med fordel rense din hjelm med Zebla sportsrens, som er et effektivt og organisk rensemiddel, der også bruges til at fjerne lugten fra cykelsko. ”

Inspiration: Mtb hjelme til damer

Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document
Untitled Document Untitled Document

 

 

 

 

Comments are closed.